Jumaat, 6 November 2009

bodoh sombong!!






haha dh 2mlm aku xtdo..kol7pg br kalot nk off laptop..bkn stadi tp sibuk download lagu2 baru..mcm lah..single baru hujan,coca d monday,the all america reject,greenday,second combat,medium yg aku guna limewire n youtube je.aku belasah je semua jenis genre musik.

tapi ada benda gak yg rasa xpuas hati..huhu





Dulu, waktu mak bapak hantar gi skolah suruh belajar, xnak belajar. pastu jadi bodoh.. dah bodoh, sombong lak tu. dah la sombong, pura2 pandai plak. Maka, timbul lah istilah musik Indie,... Ade ke musik Indie? faham ke apa maksud Indie? atau stakat tahu beli baju Indie Dulu, Kini Dan Selamanya? Kalau bahasa zaman aku sek menengah, kami panggil geng2 ni POYO, xder knowledge tapi nak cakap pasal musik..


Itu lah attitude dan mentaliti kebanyakan orang Melayu. Dan sebab itu lah Melayu tak maju spt bangsa lain kerana bangsa Melayu penuh dgn hasad dengki sesama sendiri.


Grey Sky Morning dah explain tentang status Hujan sebagai artis Malaysia. Tapi, masih ramai manusia yang tak faham bahasa dan cuba fitnah Hujan n mcm2. So, meh aku explain secara LOGIK untuk manusia2 yang anggap TAHU musik dan kononya banyak knowledge.


Hujan masih lagi 100% under NOH PHROFILE - ciptaan lagu, lirik. FMC hanya terlibat sebagai pengedar.
Sebab itu, di belakang CD tu, korang leh nampak dgn jelas dan nyata :

Edaran : FMC

Seingat aku lah, NOH PHROFILE tak pernah terlibat atau ada langsung pengalaman sbagai pengedar. NOH PHROFILE tu Noh Hujan lah bongok ngoi oiii. Kalau aku jadi Noh pun, aku pun malas. Hehehe... Lagipun, apa salahnya? Ag Coco, guitarist Hujan pun dari FMC.
Korang ada sakit apa2 ker?

Secara logiknya, Hujan adalah band Indie coz semua duit utnuk hasilkan EP, Tshirt, Sticker Kereta ( Noh je ada ), dan terbaru album ADALAH DUIT SENDIRI, bukan pakai duit FMC atau 50:50 dgn Hujan.


Showcase pertama Hujan nanti, official launching album nanti pun duit Hujan sendiri. Maybe ada share skit dgn FMC bub FMC terlibat sbagai pengedar kan.


Hujan di dalam akhbar, majalah, jemputan ke radio, tv, dsb adalah hak media. Hujan anggap itu sebagai penghargaan media dan Hujan betul2 berterima kasih atas sokongan media terhadap band INDIE.


So, kalau tak tahu, tak faham, TANYA. Jangan jadi golongan BODOH SOMBONG BERLAGAK PANDAI k. Geli aku tengok.hohoh


P/s:no more music racism here!!!

2 ulasan:

aliya azizan berkata...

mina mina mina!!

++ a d a ++ berkata...

haahahah..semangat lebih nampaknya~ ;p